Muziek in de Ruïnekerk

Kamermuziek. Wat een heerlijk woord eigenlijk... Het heeft iets warms; intiems. Het bestuur van Stichting Kamermuziek in de Ruïnekerk geeft van eind september t/m april een feestje. Op zes zondagmiddagen geniet u van uitgenodigde musici die hun passie voor muziek aan u overbrengen. Naast deze zes abonnementsconcerten, organiseert het bestuur het Duinstreek Kamermuziekfestival. Wilt u meer weten over de Stichting Muziek in de Ruïnekerk, dan verwijzen we graag naar de website.

Ruïnekerk

De fraaie Ruïnekerk is naast een beeldbepalend monument een uitstekende concertzaal met een opvallend goede akoestiek. In de herfst en vroege lente een concert met nog wat daglicht, in de winter in de schemering met kaarsen aan. De muziek laat ons reizen door eeuwen met allerlei instrumentarium waaronder de stem. Er klinkt ook heel nieuw werk.

Door het gat in de muur van de ruïne zien we de ruimte. Ruimte voor verbeelding. Broodnodige verbeelding om de ruis in de dagen van deze jaren te weerstaan. Of gewoon om het leven in al zijn facetten te vieren. Kom luisteren, kom kijken naar de kamermuziek, vertolkt door de helden en heldinnen uit de rijke Nederlandse ensemblecultuur.

Bestuur Stichting Muziek in de Ruïnekerk

Ed Bausch, Kees van der Hoek en Nienke Oostveen